Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλάδες – Ανάφη – Χώρα



Όταν πλησιάζει το πλοίο της γραμμής το νησί, σε εντυπωσιάζει το θέαμα της Χώρας της Ανάφης, που βρίσκεται σκαρφαλωμένη πάνω από το λιμανάκι του Αγίου Νικολάου, σε ύψωμα 260 μέτρων.

Το λιμάνι του Άγίου Νικολάου από τη Χώρα

Η Χώρα είναι ο μοναδικός οικισμός του νησιού, χτισμένος αμφιθεατρικά και με θέα το απέραντο γαλάζιο του Κρητικού πελάγους. Μια θέα, που αναμφισβήτητα θα καρφωθεί στο μυαλό σας για πάντα...

Ο Βράχος του Καλάμου

Από τα μπαλκόνια της Χώρας έχετε θέα μέχρι και την άλλη άκρη του νησιού, όπου δεσπόζει ο εντυπωσιακός βράχος του Καλάμου.

Η Μονή Καλαμιώτισσας στη κορυφή του βράχου

Σύμφωνα με τους οδηγούς, ο Κάλαμος είναι ο υψηλότερος μονολιθικός βράχος της Μεσογείου μετά τον βράχο του Γιβραλτάρ. Στη κορυφή του βρίσκεται η έρημη παλαιά Μονή της Καλαμιώτισσας. Μια εκδρομή που αξίζει –ή καλύτερα, επιβάλλεται– να κάνετε, ακολουθώντας το μονοπάτι που ξεκινάει από τους πρόποδες του βράχου και σας οδηγεί στη κορυφή μετά από 40-60 λεπτά (απαιτητικής σε ορισμένα σημεία, λόγω του ανηφορικού χαρακτήρα του μονοπατιού) περπατήματος.

Άποψη του νησιού από τον Κάλαμο

Περιπλανηθείτε στα σοκάκια της Χώρας και θαυμάστε τα θολωτά άσπρα σπιτάκια και τις εκκλησίες.


Εδώ, μην περιμένετε να βρείτε πολλά μαγαζάκια, όπως συμβαίνει σε άλλες Χώρες των Κυκλάδων, παρά κάνα-δυο μικρά καταστήματα με σουβενίρ.


Και φυσικά, μην περιμένετε να δείτε τα πλήθη τουριστών που κατακλύζουν νησιά όπως η γειτονική Σαντορίνη. Η Ανάφη έχει να προσφέρει στον ταξιδιώτη την ηρεμία, την ανεπιτήδευτη και αφτιασίδωτη ομορφιά και την δικιά της αίσθηση του χρόνου. Anafis time


Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν τα βασικά. Στη Χώρα θα βρείτε δύο μίνι μάρκετ και φούρνο. Επίσης ταβέρνες, ψησταριές και μπαρ. Όλα πολύ περιποιημένα, με καλό φαγητό και με καταπληκτική θέα.


Στα συν, η απαγόρευση των τροχοφόρων εντός του παραδοσιακού οικισμού. Θα παρκάρετε περιμετρικά του οικισμού και θα περιπλανηθείτε στη Χώρα.


Διαμονή: Υπάρχουν αρκετά ενοικιαζόμενα δωμάτια, σε καλές τιμές και τα περισσότερα με θέα.

Τράπεζες: Όχι στη Χώρα, αλλά υπάρχει ΑΤΜ στο λιμάνι του Αγίου Νικολάου.

Δείτε ΕΔΩ μερικές από τις καλύτερες παραλίες της Ανάφης!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου