Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Κυκλάδες - Φολέγανδρος - Χώρα



Μία από τις ομορφότερες Χώρες των Κυκλάδων, που σίγουρα θα μαγέψει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη με τη γραφικότητά της, αλλά και (κυρίως) με τη μοναδική της ατμόσφαιρα.


Χτισμένη σε υψόμετρο περίπου 200 μέτρων από τη θάλασσα, διαθέτει ορισμένα «ανοίγματα» προς αυτή, με καταπληκτική θέα προς το πέλαγος.

Το πρώτο «άνοιγμα» βρίσκεται στη πρώτη πλατεία (της Πούντας), όπου η θέα προς την θάλασσα, πάνω από τον γκρεμό της βορινής πλευράς του Κάστρου, ή προς τον Ναό της Παναγίας που βρίσκεται σκαρφαλωμένος στο βράχο ακριβώς πάνω από τη Χώρα, είναι καταπληκτική.


Στη Πλατεία της Πούντας είναι και η στάση του λεωφορείου που θα σας μεταφέρει στο λιμάνι (τον Καραβοστάσι) και στην Αγκάλη.


Εισερχόμενοι στη Χώρα από την Πούντα, συναντάμε την όμορφη πλατεία των Ντουνάβηδων, με πολλά δέντρα και μαγαζιά για φαΐ και καφέ. Εδώ θα βρείτε και την είσοδο στο Κάστρο, το οποίο είναι ο παλιός, κλειστός μεσαιωνικός οικισμός της Χώρας, χτισμένος πάνω στο γκρεμό, ο οποίος κατοικείται και σήμερα.


Το Κάστρο

Και η επόμενη πλατεία (της Πιάτσας) είναι πανέμορφη, ενώ γύρω από αυτή συγκεντρώνεται η νυχτερινή ζωή του νησιού: Όμορφα και φροντισμένα μικρά μπαράκια, αυθεντική παρεΐστικη ατμόσφαιρα και ρακόμελα στα πεζούλια γύρω από την εκκλησία.


Περιπλανηθείτε στα σοκάκια, χαζέψτε στα μαγαζάκια και «χαθείτε» στη μοναδική ατμόσφαιρα της πρωτεύουσας της Φολεγάνδρου.


Τα αυτοκίνητα είναι, ευτυχώς, απαγορευμένα εντός της Χώρας και θα βρείτε άπλετο χώρο για πάρκινγκ γύρω από αυτή.


Διαμονή: Ευτυχώς η τουριστική ανάπτυξη των τελευταίων χρόνων δεν έχει αλλοιώσει τον χαρακτήρα του νησιού και υπάρχουν πολλές επιλογές για διαμονή και για όλα τα «πορτοφόλια» -αν και η Φολέγανδρος δεν θεωρείται «φθηνός» προορισμός...

Τράπεζες: Υπάρχει ένα ΑΤΜ κοντά στη πλατεία των Ντουνάβηδων.

Δείτε ΕΔΩ μερικές από τις ωραιότερες παραλίες της Φολεγάνδρου!



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου